Intrebari frecvente

DA.
Este posibila instalarea unui sistem de tocare SFA chiar daca dispuneai de o fosa septica. Sanipompa dezvolta doar o actiune mecanica (tocare si pompare) asupra materiilor si in niciun caz una chimica. Asadar, el nu este incompatibil cu o fosa septica.

Conductele de evacuare pot fi tuburi clasice din PVC sau tevi de cupru.

Unul din marile avantaje ale sistemelor de tocare si ale pompelor SFA este acela de a putea evacua pe un diametru foarte mic (intre 22-32 mm pentru marea majoritate a produselor, unele pompe mari ca SANICUBIC evacuand pe DN50), evitandu-se astfel lucrarile de instalare majore. Diametrul de evacuare recomandat poate varia de la un aparat la altul. Va rugam sa consultati diferitele pagini ale produselor de pe site pentru a va familiariza cu diametrele de evacuare cele mai potrivite.

DA.
Insa, portiunea verticala a unei evacuari trebuie sa fie situata cat mai aproape posibil de aparat. Cu alte cuvinte este de preferat sa incepeti cu partea verticala a traseului de evacuare catre canalizare. Totusi, daca incepeti cu o parte orizontala inaintea celei verticale, aceasta nu trebuie sa fie mai lunga de 30 cm. Incepand cu punctul cel mai inalt al traseului de evacuare, trebuie respectata o inclinatie de cel puţin 1% (pe traseul orizontal), pentru a se ajunge pana la coloana principala de evacuare a apelor uzate.
Va recomandam sa instalati un robinet de purjare la nivelul punctului inferior al traseului vertical, pentru a facilita intretinerea (permitand evacuarea coloanei de apa verticale, in caz de reparatii). Pentru a evita sifonarea, va sfatuim fie sa instalati o supapa de aerisire la nivelul punctului superior, fie sa mariti diametrul conductei orizontale dupa punctul superior.

Presiunea minima de alimentare cu apa pentru utilizarea unui SANICOMPACT este de 1.7 bari.
Daca presiunea dumneavoastra de alimentare cu apa este inferioara acestei valori, va recomandam sa instalati un vas de WC traditional, in spatele caruia sa instalati mai degraba o sanipompa adaptabila, de tipul SANIFLO, SANITOP..

SANIDOUCHE este o pompa care permite evacuarea apelor uzate ce provin de la un dus sau un lavoar. Pentru o functionare optima, este necesar ca gura de scurgere de la dus sa se afle la cel puţin 8 cm de sol. Daca nu este respectata aceasta inaltime, este posibil ca apa uzata sa nu fie evacuata in totalitate.
Va recomandam, de asemenea, sa instalati o supapa antiretur pe sistemul de evacuare al celorlalte obiecte sanitare racordate la SANIDOUCHE (pe sistemul de evacuare al unui lavoar, de exemplu).
Pentru mai multe informatii, puteti descarca manualele de instalare ale acestui model de pe pagina produsului sau puteti contacta serviciul nostru tehnic la 0256.245.092. Acesta va sta la dispozitie de luni pana vineri de la 09h00 la 17h00.

Alimentarea cu apa a tuturor aparatelor SANICOMPACT se realizeaza datorita unei electrovalve. Acest aparat nu dispune asadar de un rezervor. Cantitatea de apa utilizata la un ciclu este de 3.8l/5l sau 5l in functie de modelul de SANICOMPACT. Presiunea de alimentare cu apa trebuie sa fie de minim 1.7 bari pentru a se asigura o buna clatire a aparatului SANICOMPACT.

Legislatia impune ca aparatele echipate cu un sistem de tocare sa faca evacuarea in reteaua de ape uzate, in timp ce o simpla pompa poate evacua in reteaua de ape menajere. De altfel, conducta de evacuare a aparatului de tocare / a pompei trebuie sa fie racordata direct la conducta principala a apelor uzate (diametru 100 mm).

Sanipompele SFA nu necesita o intretinere deosebita. Totusi, pentru a garanta ani indelungati de servicii bune si loiale, va recomandam sa curatati si sa detartrati regulat dispozitivul dumneavoastra de tocare. Detartrantul special de la SFA a fost conceput pentru indepartarea tartrului, respectand componentele interne ale aparatului dumneavoastra. Frecventa acestei operatiuni depinde de duritatea apei din zona dumneavoastra. Daca aveti un aparat de tocare adaptabil, puteti utiliza produsele clasice pe care le folositi de obicei pentru curatarea WC-ului (acelasi lucru este valabil si pentru intreaga gama de produse SANICOMPACT).
Pentru detartrarea produsului dumneavoastra, puteti utiliza otet alb sau detartrantul special pentru sanipompe de la SFA: deconectati aparatul de la reteaua electrica, apoi turnati 2 litri din produs in vasul WC-ului. Lasati produsul să actioneze cateva ore, apoi reconectati aparatul la reteaua electrica si actionati dispozitivul de tragere a apei.
Atentie! Nu utilizati totusi produse de desfundat sau orice alte produse acide care pot duce la deteriorarea componentelor interne ale aparatului dumneavoastra de tocare-pompare.

Pornirea sanipompei SFA se face automat, imediat dupa tragerea apei la WC sau folosirea celorlalte obiecte sanitare conectate la sanipompa. In momentul atingerii unui anumit nivel al lichidului in echipament, o membrana elastica actioneaza un intrerupator, ce declanseaza pornirea motorului. 
Evacuarea unei actiuni de tragere a apei declanseaza, in general, 2-3 porniri ale unui ciclu de cate 1-2 secunde fiecare. Daca aparatul functioneaza mai mult decat de obicei, este posibil ca membrana de cauciuc din aparatul dumneavoastra sa aiba nevoie de o curatare / detartrare.

Sanipompa SFA nu face mai mult zgomot decat o simpla tragere a apei. Volumul sonor exprimat in decibeli poate varia de la o instalatie la alta, in functie de produs si in special de mediul in care acesta este instalat (incapere pardosita sau nu, inaltimea si geometria incaperii...)
Din acest motiv, nu va putem oferi o valoare de decibeli pentru aparatele noastre. Totusi, noua gama Silence aduce o reducere de 10dB a puterii acustice fata de vechea gama. De altfel, este esential sa se respecte recomandarile de instalare pentru a se evita propagarea vibratiilor sonore (sa nu existe contact intre sistemul de tocare si perete, instalare corecta a picioruselor Silence sub WC, intervale de fixare a tubului de evacuare…).De asemenea, puteti opta pentru instalarea unui strat de material izolant fonic intre aparatul de tocare si sol si / sau perete pentru o mai buna izolare fonica.

Durata de viata a unei sanipompe SFA depinde in primul rand de buna sa instalare si de buna sa utilizare. Totusi, se constata regulat o longevitate de aproximativ 10-15 ani, avand unica intretinere o curatare-detartrare anuala, si, in functie de calitatea apei din regiunea dumneavoastra, schimbarea membranei presostatului.

Puteti gasi manualele de instalare ale produselor noastre direct pe site-ul www.saniflo.ro, la rubrica Download.

Verificati ca echipamentul sa fie corect bransat si ca alimentarea sa electrica sa functioneze corect. Este posibil ca un corp strain sa blocheze buna functionare a aparatului. Puteti indeparta corpul strain daca doriți. Pentru acest lucru, deconectati aparatul de la priza.
IMPORTANT !  Inainte de interventie si apoi indepartati echipamentul SFA de pe evacuarea vasului de WC. Cu ajutorul unei surubelnite, indepartati obstacolul care impiedica rotirea cutitelor.
Pentru toate celelalte situatii, contactati departamentul nostru de service.

Verificati ca obiectele sanitare racordate la sistemul de tocare sa nu aiba scurgeri.
Supapa antiretur a aparatului poate avea scurgeri (situata in cotul de evacuare al aparatului de tocare). In aceasta situatie, curatati sau schimbati supapa antiretur.

SFA este fabricant si nu efectueaza vanzari directe persoanelor fizice. Nu suntem asadar in masura sa va comunicam pretul public. Trebuie sa va adresati distribuitorului cel mai apropiat care va putea sa va ofere informatii de acest tip. Lista este disponibilă pe site-ul nostru - clic aici

Garantia de 2 ani pentru fiecare model acopera cheltuielile pentru piese si manopera, sub rezerva unei instalari si utilizari corecte.
Puteti contacta serviciul post-vanzare la 0256.245.092, intre 09h00 si 17h00, pentru a va comunica conditiile de obtinere a piesei defecte.

Deoarece SFA este fabricant, noi nu efectuam vanzari directe catre persoanele fizice. Puteti achizitiona produsele noastre de la distribuitorii SFA. Majoritatea produselor noastre se afla pe stoc la distribuitori, altfel, vor fi livrate in 48h.