Instalarea unei centrale termice

Daca doriti sa inlocuiti centrala termica veche cu o centrala termica noua cu condensare sau pur si simplu sa o mutati ca parte a unei renovari extinse, va trebui sa demontati si sa reinstalati centrala termica . Apoi, este necesar sa verificati daca condensul  inca  este corect neutralizat si evacuat. SFA ofera solutii simple si eficiente pentru neutralizarea condensului, evacuarea acestuia sau ambele in acelasi timp.

 

O centrala termica cu condensare produce în timpul functionarii sale reziduu lichid de gaze arse numit condensat. Aceste este acid și, prin urmare, trebuie tratate ca atare înainte de a fi evacuat. Pentru a respecta normele de mediul, condensatul nu poate fi elvacuat direct in reteaua de canalizare ci trebuie mai intai neutralizat.

Instalarea unei centrale termice

Filtrează după

Gama de produse

Aparate ce urmează a fi racordate

Opțiuni

Sanicondens Best

Sanicondens Best

SANICONDENS® Best neutralizează condensatul acid și îl evacuează prin pompare în...

  • Cazan pe gaz
Sanineutral

Sanineutral

Instalarea unei unități Sanineutral face posibilă neutralizarea condensatului...
  • Cazan pe gaz

O centrala termica in condensatie este alimentata cu gaz,  pacura sau propan. Aceasta sursa de energie va aprinde un arzator care prin intermediul unui schimbator de caldura si va furniza agent termic. Aceasta implica incalzirea apei din circuitul de incalzire de la centrala termica la radiatoare si incalzirea apei calde sanitare pentru baie, dus si bucatarie. Centrala termica in condensatie este cea mai buna modalitate de a economisi energie. Pentru a functiona fara probleme, condensatul trebuie evacuat.

  

Evacuarea condensatului dintr-o centrala termica in condenstie: De ce?

 

O centrala in condensatie produce condensat in timpul arderii. Acest lichid este acid si trebuie evacuat. Mu poate fi amestecat direct cu restul apelor reziduale din motive de protectia mediului. Daca nu ai o evacuare gavitationala pana la centrala, atunci solutia este SFA.

SFA este expert în domeniu. Putem instala un sistem de eliminare a condensatului și un sistem de neutralizare. Soluția Sanicondens Best Flat combină aceste două avantaje. Instalarea acestuia la nivelul centralei dumneavoastra in condensatie va efectua atat neutralizarea cat si evacuarea in deplina siguranta catre canalizarea gravitationala a condensatului.

Sistemul este complet: este echipat cu o pompa care va ridica condensatul tratat. Este potrivit pentru centrale termice in condensatie.

Sanicondens Best Flat este compact: are patru intrari, are dimensiuni reduse si are un rezervor cu o capacitate de 2 litri. Poate fi fixat pe perete sau pe pardoseala.

Solutia SFA de evacuare a condensatului este silentioasa, perfecta pentru tratarea apei acide, al carei pH este neutralizat datorita unui sistem de granule consumabile. Achizitionarea unui nou produs include primul pachet de granule, care trebuie inlocuit o data pe an. Datorita acestor granule de neutralizare, instalatia si tevile dumneavoastra vor ramane protejate de orice efect negativ al acizilor.

Sanicondens Best Flat poate fi de asemenea conectat la un dezumidificator. Vine pregatit cu un circuit pentru un modul de alarma, in caz de necesitate si cu un kit complet de instalare inclusiv o vana anti-retur.