Un aer conditionat

Condensarea apare in timpul functionarii aerului conditionat, ceea ce este normal. Aceasta nu este o scurgere, ci un semn ca dispozitivul functioneaza corect. Condensul este colectat intr-o tava de condens integrata in aparatul de climatizare. Condensul este apoi drenat printr-o conducta de scurgere. Acest drenaj natural al condensului trebuie sa aiba loc in mod continuu.

Daca nu este posibila scurgerea condensului gravitational, SFA va ofera solutii silentioase pentru evacuarea discreta a condensului din aparatul de aer conditionat.

Un aer conditionat

SFA va ofera Sanicondens Clim Mini S, o pompa miniaturala pentru evacuare condensului produs de unitatile de aer conditionat cu o putere de pana la 8 kW. Avantajul acestei solutii este instalarea usoara, „ascunsa” si functionarea silentioasa. Exista, de asemenea, solutia Sanicondens Clim Pack, care este un kit pentru instalare ce contine pompa Sanicondens Clim Mini , si traseul de acoperire cu instalare pe ambele parti (stanga sau dreapta).

Sanicondens Clim Mini S este compatibil cu unitatile de aer conditionat de pana la 8 kW si este deosebit de silentios - nivelul sau sonor este de numai 21 dB (A), cel mai bun nivel de pe piata. Acest nivel extrem de redus al zgomotului, este sinonim confortului si este combinat cu un debit de pana la 9 l / h (+/- 15%) si o inaltime maxima de pompare de 6 metri. Distanta maxima de aspiratie dintre pompa si rezervorul unitatii de detectie este de 2 m.

Acceptand o temperatura maxima a apei la intrarea in aparat de 35 ° C, Sanicondens Clim Mini S are o intrare cu diametrul de 16 mm si o iesire de 6 mm. Fabricat in Franta si avand un grad de protectie electrica IP 20, Sanicondens Clim Mini S este de asemenea, echipat cu un sistem de siguranta cu protectie termica (130 ° C), precum si un contact de alarma prea-plin.

Siguranta inainte de toate, din punct de vedere al mentenantei, rezervorul de colectare cu unitatea de detectie fiind transparent, faciliteaza semnificativ inspectia vizuala a acestuia. In plus, SFA  l-a echipat cu un dispozitiv de siguranta impotriva formarii fenomenului de vid vid pe conducta pompei, care asigura evacuarea condensului fara probleme si prelungeste astfel durata de viata a echipamentului de aer conditionat.

Foarte compact, (unitate de detectie: 74 x 37 x 37,5 mm - unitate pompa: 57 x 32 x 105 mm), ansamblul Sanicondens Clim Mini S se instaleaza  intotdeauna, ca toate produsele SFA, foarte usor datorita in special accesoriilor de fixare si conexiunilor furnizate (furtun flexibil de 1,2 m, suport pentru detector, tub de aerisire, cablu de alimentare si intrerupator vid).